A világkupa-szereplésért játszanak a Danone Focikupa csapatai

2017. június. 09., 10:43   |    

A világkupa-szereplésért játszanak a Danone Focikupa csapatai

Szombaton rendezik a Danone és a Magyar Labdarúgó Szövetség közös programja, a Danone Focikupa a Gyermekekért magyarországi döntőjét. Az eseményen korábbi neves játékosok, edzők is részt vesznek, köztük két egykori világválogatott labdarúgó, Gheorghe Hagi és Détári Lajos.

A Danone Focikupa a Gyermekekért focikupát (nemzetközi programnevén Danone Nations Cup) 16 évvel ezelőtt indította útjára a Danone Csoport. A 10-12 éves korosztály számára kiírt bajnokságban, 1999-ben még ország gyermekei rúgták a labdát, de túllépve eredeti határait, a népszerű sportkezdeményezés mára már valódi világkupává vált, mely a legnagyobb ilyen torna a világon.

A Danone Focikupa a Gyermekekért futball kupán eddig mintegy 2,5 millió gyermek vett részt világszerte. A kupa nemzetközi fővédnöke Zinedine Zidane, a résztvevő országokból pedig olyan neves labdarúgók és edzők álltak a kezdeményezés mellé az évek során, mint Michael Ballack, Vincente Del Bosque, David Trezeguet, Dimitar Berbatov, Cafu, Maksim Shatskikh vagy Blaise Matuidi.

A világ legnagyobb, gyerekeknek szóló futballtornájának célja, hogy a fiatalok körében népszerűsítse a sportolást és az egészséges táplálkozást. A nemzetközi tornán 32 ország gyermek labdarúgói mérkőznek meg egymással a nemzetközi döntőbe való kijutás jogáért és a világelsőségért.

A 2017-es évben a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával a torna nagymértékben kibővült, immár 12 régióban régiónként 8, összesen tehát 96 csapat képviseletében 1200 gyermek vesz részt a kupán. A regionális győztesek a budapesti döntőn mérettethetik meg magukat kortársaikkal az elsőségért, a nyertes csapat októberben Amerikában, 32 ország részvételével zajló New Jersey-i világkupán képviseli majd Magyarországot.

A kupa magyarországi döntőjét szombaton 9.00-tól rendezik a Rozsnyay utcai Angyalföldi Sportközpontban.

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS