Békés megyében végeztek elsőként a megújult önkéntesképzés hallgatói

2013. december. 17., 01:00   |    

Békés megyében végeztek elsőként a megújult önkéntesképzés hallgatói

A Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatósága szervezésében kétnapos szakmai labdarúgó-konferenciát tartottak a napokban Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban.

A konferencián a magyar labdarúgás aktuális helyzetéről, a Magyar Labdarúgó Szövetség terveiről esett szó. Színvonalas szakmai előadást tartott két NBI-es vezetőedző, Kondás Elemér és Benczés Miklós, akik saját futballfilozófiájukról, csapataik felkészítéséről beszéltek a nagy számú közönség előtt. A magyar labdarúgás gazdasági hátterét dr. Dénes Ferenc sportközgazdász és dr. Gudra Tamás, az MLSZ gazdasági igazgatója mutatta be. 

Az MLSZ Edzőképző Központjának vezetője, Szalai László a magyar edzőképzés reformjáról tartott prezentációt, Dinnyés Márton, az UEFA sajtófelelőse, az MLSZ kommunikációs osztályának vezetője pedig a Bajnokok Ligája médiahátteréről tartott előadást. A konferencián ünnepélyes keretek adták át a megújított Grassroots Önkéntes Szervező tanfolyamon elsőként végzett 14 hallgató tanúsítványát. 

- A felsőoktatási intézmények hallgatói közül 2013 tavaszáig 463 önkéntes végzett - mondta Őze Tibor a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots-menedzsere, az Önkéntes Képzés országos vezetője. - Ez év őszére frissítettük a tanfolyam anyagát és célcsoportként az amatőr labdarúgóklubok és utánpótláscsapatok mellett tevékenykedőket valamint a középiskolásokat választottuk. Minden megyében rendeztünk tanfolyamot, az érdeklődés a vártnál nagyobb volt. Elsőként Békés megyében kapott tanúsítványt a Tóth Márton és Kiss László koordinátorok vezette tanfolyam tizennégy végzett hallgatója, akik között egyaránt található volt amatőrklub vezetője, szülő és hivatásos labdarúgó is. Külön örömteli, hogy a végzettek fele hölgy volt, hiszen az UEFA és a Magyar Labdarúgó Szövetség is kiemelten foglalkozik a női labdarúgás fejlesztésével. Minden tanfolyamot személyesen tekintettem meg így bátran állíthatom, hogy indokolt és szükséges azon döntésünk, hogy 2014-ben megyénként két-két tanfolyamot rendezünk majd a megyei Grassroots koordinátorok szervezésében.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS