Dabason fesztiváloznak a veteránok

2017. június. 15., 13:54   |    

Dabason fesztiváloznak a veteránok

Szombaton kilencedik alkalommal gyűlnek össze a 60 éven felüli labdarúgók az Országos Veterán Labdarúgó Fesztivál alkalmából, a Dabas FC pályáján.

A 2008-ban indított, Európában egyedülállónak számító veterán versenysorozat tornáit őszi-tavaszi rendszerben, az ország tíz helyszínén rendezik meg az idény során. A szombati, idényzáró fesztiválon a sorozatban résztvevő negyven csapat közül a legjobb 12 méri össze tudását.

- Nemzetközi szinten is kuriózum, hogy 60 éven felüli labdarúgók rendszeresen játszanak bajnoki mérkőzéseket – mondta Petrika Ibolya, az MLSZ Grassroots Igazgatóságának koordinátora, a rendezvény főszervezője. - Egy kis ékkőnek tekintjük a grassroots-programon belül a veteránok futballját, hiszen itt nem elsősorban a létszámnövelés a fő cél, bár a negyven csapatban szereplő több mint 600 játékos megsüvegelendő teljesítmény. A pályára lépő játékosok amellett, hogy kimozdulnak az idős kori inaktivitásból, példát mutatnak az utánuk következő generációknak a labdarúgás iránti szeretetből és alázatból. Ez a tornasorozat legfontosabb üzenete.

A dabasi fesztiválon részt vesznek egykori neves labdarúgók, a tornasorozat nagykövetei is – a teljesség igénye nélkül: Csank János, Szabó György, Kottán György, id. Dárdai Pál vagy Dr. Fenyvesi Máté.

- Egész évben óriási csata dúl azért, hogy a bajnoki finálén részt vehessenek a csapatok. A 60 éven felüliek tornasorozata az MLSZ grassroots programjának, ezáltal az UEFA grassroots programjának is fontos része, egyúttal kuriózum is, hiszen Európában egyedülálló, hogy ilyen korú emberek szervezett versenysorozatban vesznek részt – mondta Őze Tibor, az OVLSE szakmai vezetője.

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS