Egyre népszerűbb a középiskolai labdarúgás

2023. november. 07., 22:15   |    

Egyre népszerűbb a középiskolai labdarúgás

A McDonald’s Fair Play Cup továbbra is a 14 és 20 év közötti korosztály számára kínál futballozási lehetőséget. Lezárult a nevezési időszak: idén közel ezer csapatban mintegy 10 000 fiú és leány jelentkezett országszerte, mely minden korábbi évnél több csapatot és játékost jelent.

Összesen 475 intézmény kötelezte el magát a McDonald’s Fair Play Cup mellett a 2023-2024-es szezonban, Magyarország minden régiójában. Ez 947 csapat nevezését jelenti, melyből 268 a lány együttes. Nem kevesebb, mint 9 390 diák (közöttük 2 699 lány) jelezte a határidőig, hogy szeretne pályára lépni csapata színeiben. A programban – mely a COVID-időszakot követően folyamatosan fejlődik – korábban sosem vett részt ennyi intézmény és játékos sem, s ezért a diákok mellett a rekordszámú csapatot szervező pedagógusokat is elismerés illeti. 

A számok némileg még növekedhetnek, hiszen az első tornákig még lehetősége van a csapatoknak a létszámok feltöltésére. Ami a tavasszal, az évzáró tornával záruló programot illeti: néhány vármegyében már elindultak és így jó időben zajlanak a körzeti tornák, melyeket egészen december végéig bonyolítanak országszerte.

 


FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS