Esély Fesztivállal indul a magyarországi Grassroots Week

2021. szeptember. 16., 17:54   |    

Esély Fesztivállal indul a magyarországi Grassroots Week

Minden évben, így idén is egyhetes programsorozattal ünneplik az UEFA tagszövetségei a szabadidős futballt. Magyarországon Bozsik-tornák és veterántalálkozó is lesz a Grassroots Weeken.

A X. Esély Fesztivál nyitja meg a hazai Grassroots Week rendezvénysorozatot most szombaton. A jövő hét folyamán Bozsik intézményi grassroots fesztivállal és tornával – utóbbi helyszíne Tiszakécske és Bélapátfalva lesznek - és veterán tornákkal csatlakozik a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots osztálya az UEFA kezdeményezéséhez, amellyel az amatőr és szabadidős sportot szeretné minél elterjedtebbé és népszerűbbé tenni. az európai szövetség. Az egy hetes programsorozat szeptember 25-én, szombaton zárul Pécsett, ahol nemzetközi veterán találkozót rendeznek.

A Grassroots osztály szociális programjának egyik legfontosabb éves eseménye az Esély Fesztivál. A résztvevő fogyatékossággal és hátrányos helyzetben élő fiatalok idén is a Vasas Pasaréti úti sportcentrumában sportolhatnak szeptember 18-án.

A szombati eseményen öt szociális terület (látássérültek, értelmi fogyatékossággal élők, értelmileg akadályozottak, speciális szakiskolások, állami gondoskodásban élők) négy-négy csapata, összesen 200 sportoló játszik villámtornákat egymással öt kispályán, körmérkőzéses formában.

A résztvevők kitüntetésként élik meg a szereplést ezen az eseményen, és örömmel veszik azt is, hogy megismerkedhetnek a másfajta hátránnyal együtt élő társaikkal. Az Esély Fesztiválon a szervezők kiemelten kezelik az UEFA által megkövetelt Fair Play szellemiségét, amely az ellenfél tiszteletén alapul.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS