Fair Play Cup: kialakult a döntő mezőnye

2017. május. 19., 18:58   |    

Fair Play Cup: kialakult a döntő mezőnye

Május 27-én, Telkiben rendezik meg az OTP Bank Bozsik-program Tanévzáró Fesztiválját, ezzel egy időben és azonos helyszínen megtartják a középiskolások országos bajnoksága, a Fair Play Cup döntőjét is.

Az egész idényen keresztül zajló Fair Play Cup idén nevezési rekordot hozott, 448 intézmény 837 csapata jelentkezett a viadalra, összesen 8381 játékos vett részt a több fordulós sorozatban. Érdemes külön kiemelni, hogy a résztvevők több mint harmada lány, 301 lánycsapat indult el, 3024 játékossal. Az októberben megkezdődött sorozatban az első tornák után megyei, majd regionális döntőket rendeztek, utóbbiak értek véget a mai napon, így kialakult a május 27-i finálé mezőnye: nyolc lány- és nyolc fiúcsapat várja, hogy Telkiben megmérkőzzön egymással a végső győzelemért.

A sorozat fődíja minden évben értékes külföldi utazás, a tavalyi győztesek például az Európa-bajnokságon meglátogathatták a magyar válogatottat. Idén is életre szóló élményekkel gazdagodhatnak majd a győztes csapatok, de hogy pontosan mi lesz a legjobbak jutalma, az meglepetés lesz, csak a döntő napján tudják meg a résztvevők.

A döntőben résztvevő csapatok:

Fiúk: Esztergom - Dobó, Paks- PVBG II, Gödöllő - TIG DSE, Törökszentmiklós - Lábassy FC, Győr - Bercsényis Ördögök, Veszprém - Noszlopy, Debrecen - VPSZ, Békéscsaba - BEG
Lányok: Kiskunhalas - Szilády lányok, Budapest - Kölcsey Sellőy, Szentendre - Bónum, Szekszárd - Garay Gold Girls, Gyula - Erkel Girls, Debrecen - Irinyi SZC, Zalaegerszeg - KFGZ II, Szombathely - Big Lui

A május 27-i tanévzáró fesztiválon az OTP Bank Bozsik-program intézményi részében résztvevő fiatalok is elbúcsúztatják az idényt, közülük több mint ötszázan fociznak majd Telkiben: 20 megye 230 körzetéből 24 csapat, 240 fő 10-14 éves leány és fiú, továbbá a grassroots fesztiválon 120 fő 7-9 éves kisiskolás és 160 fő 5-6 éves óvodás gyermek vesz részt.

Az OTP Bank Bozsik-program 2016/2017-es tanévében minden korábbinál több fiatal futballozott az ország különböző régióiban. Idén 230 körzetben rendeztek Bozsik-tornákat, ezeken 2950 intézmény 102.300 fiatalja rúgta a labdát. Először lépte át a program intézményi része a százezres határt, és az is kiemelendő, hogy 24.600 lány, valamint 30.500 óvodás is "bozsikos" focistának mondhatja magát.

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS