Esély fesztivál a fogyatékkal élők és a hátrányos helyzetűek labdarúgásáért

2018. június. 01., 11:39   |    

Esély fesztivál a fogyatékkal élők és a hátrányos helyzetűek labdarúgásáért

A hétvégén, szombaton hetedik alkalommal rendezi meg az MLSZ Grassroots Igazgatósága az Esély Fesztivált. Ezúttal is a Vasas Pasaréti Sportközpont (1026 Budapest, Pasaréti út 11-13.) ad otthont a fogyatékkal élők és a hátrányos helyzetűek főszereplésével zajló labdarúgó eseménynek.

A program délelőtt fél tízkor kezdődik, és a rövid megnyitó ünnepséget követően megkezdődnek a mérkőzések. A fesztiválra meghívást kapnak a Grassroots Szociális Labdarúgó Programban részt vevő, fogyatékossággal és hátrányos helyzetben élők csapatai.

A hat terület (a tanulásban akadályozottak, a középsúlyos értelmi fogyatékosok, a látássérültek, a hallássérültek, az állami gondoskodásban élők és a hajléktalanok) 4-4 csapattal képviselteti magát, így 24 csapat 250 játékosa lép pályára.

Az Esély fesztiválon a résztvevők találkozhatnak Nyilasi Tiborral, de az eseményre kilátogat Szekeres Pál miniszteri biztos és Vámos Tibor, az MLSZ Grassroots, Fair Play és Kisebbségi Bizottságának elnöke is.

Az eredményhirdetésre várhatóan fél háromkor kerül sor.

Az MLSZ szociális programjának keretében zajló eseménynek a célja, hogy a labdarúgáson keresztül jobban megismerje, elfogadja a társadalom a tanulásban akadályozottakat, a középsúlyos értelmi fogyatékosokat, a látássérülteket, a hallássérülteket, az állami gondoskodásban élőket és hajléktalanokat, ezzel is segítse e csoportok társadalmi integrációját.  Az Esély Fesztivál nagyon jó lehetőség a különböző szociális helyzetben élő sorstársak bemutatkozására, és a speciális labdarúgásuk szélesebb kör számára történő megismertetésére.


Címkék:

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS