Fókuszban a klubfejlesztés - nemzetközi grassroots-konferencia Telkiben

2023. november. 29., 18:26   |    

Fókuszban a klubfejlesztés - nemzetközi grassroots-konferencia Telkiben

November 27. és 29. között UEFA Share konferenciának adott otthont az MLSZ edzőközpontja Telkiben. 16 ország több mint 30 szakembere gyűlt össze annak érdekében, hogy megosszák tudásukat az amatőr klubok fejlesztésének témakörében.

A konferenciát dr. Barczi Róbert sportigazgató nyitotta meg, aki a hazai labdarúgásnak a stratégiai gondolkodás eredményeként bekövetkezett fejlődéséről és a Sportigazgatóság további céljairól is beszélt. Előadásában a magyarországi utánpótlás-nevelés rendszere, annak alapelvei is hangsúlyt kaptak.

Az MLSZ Grassroots osztálya által szervezett, háromnapos rendezvényen a résztvevők sok interakcióra épülő csoportmunkán és a jelenlévő országok prezentációin keresztül ismerkedhettek meg az amatőr klubok fejlesztési lehetőségeivel és irányvonalaival.

A tudásmegosztó szeminárium elsősorban az amatőrklub-fejlesztés és -akkreditáció elemeire, kihívásaira és megoldásaira fókuszált, a befogadó klubkörnyezet és a szereplők stratégiai szintű együttműködése is nagy hangsúlyt kapott a témák között.

A tagszövetségek képviselői gyakorlati betekintést kaphattak a magyarországi klubfejlesztés rendszerébe a körzetközpontként működő ESMTK-nál tett klublátogatás keretében, míg meghívott előadóként a Budapest Honvéd FC mutatott be mintául szolgáló gyakorlatot a profi és amatőr klubok közötti partnerkapcsolat témájában.

A házigazda Magyarország Bosznia-Hercegovinát, Ciprust, Csehországot, Észak-Írországot, Észak-Macedóniát, Franciaországot, Izraelt, Koszovót, Liechtensteint, Luxemburgot, Montenegrót, Olaszországot, Portugáliát, Szlovákiát és Szlovéniát látta vendégül.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS