Grassroots: magyar győztese volt a kecskeméti Európa Kupa-döntőnek

2017-08-07 13:40:02

A 16 év fölöttiek között a Bihari Gyermekvédő központ nyerte a Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa döntőjét Kecskeméten.

Grassroots: magyar győztese volt a kecskeméti Európa Kupa-döntőnek

A múlt héten 17. alkalommal rendezték meg a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupájának döntőjét. Az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány 2011 óta a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen szervezi és bonyolítja a nemzetközi labdarúgótornát, amely komoly elismeréseket gyűjtött be az elmúlt időszakban, az UEFA 2013-ban a kontinens legjobb Grassroots-programjai közé választotta. 

Az idei célok között szerepelt, hogy a gyermekotthonokban nevelkedő fiatalok számára is példakép legyen az idén éppen 90 éve született Puskás Ferenc életútja, labdarúgó-pályafutása. 

A 14 európai országból érkezett 19 csapat két korosztályban mérte össze tudását. A 16 év alattiak 20x40 méteres pályán játszottak, a 16 év fölöttiek keresztpályán. A 16 év alatti korosztályban 11 csapat, míg a 16 év felettiben 8 csapat vívott nagy csatát a győzelemért. 

- A hét tapasztalata alapján elmondható, hogy bevált a két korosztályra bontás. Az erőviszonyok kiegyensúlyozottabbak lettek, a nagy hőség ellenére is színvonalas mérkőzéseket játszottak a fiatalok. Idén is sikeres volt a rendezvény, a csapatok ismét sok élménnyel utazhattak haza – mondta Petrika Ibolya grassroots koordinátor. 

Eredmények: 

1-es korcsoport (16 éven aluliak): 

I. Ukrajna 
II. Bihari Gyermekvédő központ 
III. Somogyvár
IV. Horvátország 


Különdíjasok: 

Legjobb kapus: Varga Tamás (Bihari GY.K.)
Legjobb mezőnyjátékos: Kovács Krisztián (Somogyvár)
Gólkirály: Kiss Krisztián (Ukrajna)

2-es korcsoport (16 éven felüliek)

I. Bihari Gyermekvédő Központ
II. Dunavecse
III. Szlovénia
IV. Szerbia

Különdíjasok: 

Gólkirály: Kovács Richárd (Dunavecse)
Legjobb mezőnyjátékos: Holló József (Bihari Gy.K.) 
Legjobb kapus: Duga Albert (Szlovénia)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • MOL

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • Förch
  • Jet Sol