Rekord létszám az idei Bozsik Intézményi Programban

2022. november. 30., 13:34   |    

Rekord létszám az idei Bozsik Intézményi Programban

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezte a közoktatási intézmények (óvoda, iskola, DSE) számára kiírt OTP Bank Bozsik-program – Intézményi Labdarúgó Utánpótlás-nevelési Program november elején lezárult regisztrációs időszakát, melynek köszönhetően a korábbinál is több gyermek futballozik az ország különböző régióiban.

A 260 körzetben zajló program keretében a Magyar Labdarúgó Szövetség több mint 122.000 gyermeknek nyújt önfeledt szórakozást a labdarúgással. Külön örömteli, hogy évről évre emelkedik a programhoz csatlakozó intézmények száma is. Immár összesen közel 3.500 óvoda és általános iskola vesz részt a tornákon/fesztiválokon, illetve járul hozzá a játék, a mozgás örömének átadásához és a labdarúgás megszerettetéséhez az intézményi foglalkozások során. Mindebben a Budapesti/Megyei Igazgatóságok grassroots koordinátorai és a körzeti szervezők tevékeny munkája mellett mintegy 4.000 labdarúgást szerető, elhivatott pedagógus vesz részt sportcsoportvezetőként.

Az MLSZ Grassroots Osztálya által működtett program további fejlődését jelzi, hogy mind a lányok, mind pedig az óvodások száma nőtt. Az idei szezonban már 34.000 leányzót regisztráltak, míg a legkisebbek száma több mint 10%-os növekedést hozott, 47.000 óvodáskorú gyermeket adva labdarúgásunknak.

Az élményközpontú programban a gyermekek testi és szellemi fejlődésén túl a fair play szemléletének átadása is hangsúlyt kap a pályán és pályán kívül egyaránt. A szervezők zöld lappal díjazzák azon játékosokat és sportcsoportvezetőket, akik sportszerű megnyilvánulást tesznek egy-egy szituációban.

A program keretében öt korcsoportba (0., I., II., III., IV. korcsoport) kerülnek besorolásra a 2008 és 2018 között született gyerekek. Az első három korosztályban Grassroots Fesztiválokon, míg a nagyobbak (III. és IV. korcsoport) tornarendszerben szerezhetnek életre szóló élményeket a labdarúgáson keresztül.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS