Rekord részvételt hozott a bozsikos tanévzáró

2017. május. 18., 10:55   |    

Rekord részvételt hozott a bozsikos tanévzáró

Szombaton az MLSZ Telki edzőközpontjában tartották meg az OTP Bank Bozsik-program tanévzáró fesztiválját és a középiskolás bajnokság, a Fair Play Cup döntőjét.

Az OTP Bank Bozsik Intézményi Program hagyományosan két nagy fesztivált rendez évente, egyet a tanév nyitásakor, egyet pedig a tanév zárásakor. A szombati tanévzáró rekord részvételt hozott, a középiskolások bajnoksága, a Fair Play Cup döntőjének résztvevőivel együtt mintegy ezer óvodás és iskolás gyermek rúgta a labdát Telkiben. A megnyitóra, amelyen Gellei Imre volt szövetségi kapitány és Nyilasi Tibor, 70-szeres válogatott labdarúgó is köszöntötte a gyerekeket, így nem is férhetett be minden résztvevő a tornacsarnokba. 

Az OTP Bank Bozsik-program 2016/2017-es tanévében minden korábbinál több fiatal futballozott az ország különböző régióiban. Idén 230 körzetben rendeztek Bozsik-tornákat, ezeken 2950 intézmény 102.300 fiatalja rúgta a labdát. Először lépte át a program intézményi része a százezres határt, és az is kiemelendő, hogy 24.600 lány, valamint 30.500 óvodás is "bozsikos" focistának mondhatja magát. 

Ugyancsak szombaton, Telkiben rendezték meg a Fair Play Cup országos középiskolás bajnokság döntőjét, amelyen 8 lány- és 8 fiúcsapat küzdött meg egymással a végső győztesnek járó értékes fődíjért, amely idén is egy külföldi utazás volt: a győztesek Münchenbe látogatnak, az Audi Kupára, amelyen a Bayern München, a Liverpool és az Atletico Madrid is részt vesz majd. A lányoknál idén Debrecenbe került a trófea, a fiúknál pedig a békéscsabai BEG megvédte címét. 

A Fair Play Cup idén nevezési rekordot hozott, 448 intézmény 837 csapata jelentkezett a viadalra, összesen 8381 játékos vett részt a több fordulós sorozatban. Érdemes külön kiemelni, hogy a résztvevők több mint harmada lány, 301 lánycsapat indult el, 3024 játékossal. 

Eredmények: 

Leány III. korcsoport, 2004. január 1. után születettek: 

1. Kiskunfélegyháza
2. Pécs - Budai Városkapu
3. Balassagyarmat Dózsa

OTP Bank gólkirály: Olicsek Petra, Balassagyarmat, 13 gól 

Leány IV. korcsoport, 2002. január 1. után születettek:

1. Győr - Kölcsey
2. Gyula és környéke
3. Töltéstava

OTP Bank gólkirály: Németh Nikolett, Győr-Kölcsey, 14 gól 

Fiú IV. korcsoport, 2002. január 1. után születettek: 

1. Kétsoprony SE
2. Győr-Kölcsey
3. Tiszafüred-Hámori

OTP Bank gólkirály: Németh Roland, Győr-Kölcsey, 12 gól 

Fiú III. korcsoport, 2004. január 1. után születettek: 

1. Tiszakécske VSE
2. Kiskunfélegyháza
3. Lajosmizse VLC

OTP Bank gólkirály: Kurgyis Kevin, Kiskunfélegyháza és Lovas Andor, Tiszakécske 9-9 góllal 

Fair Play Cup, lányok:

1. Irinyi SZC
2. Kölcsey Sellőy
3. Erkel Girls

Fair Play Cup, fiúk: 

1. BEG
2. Dobó
3. Tolna PVBG-2


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS