Rekordszámú résztvevő az UEFA Playmakers programjában

2024. február. 10., 09:43   |    

Rekordszámú résztvevő az UEFA Playmakers programjában

Csütörtök reggel, 84 résztvevővel indult meg a UEFA Playmakers program kétnapos foglalkozásvezető képzése az MLSZ székházban.

Az UEFA kezdeményezésére létrejött program a Disney mesék varázslatos világát felhasználva szeretteti meg a labdarúgást a kislányokkal. Az MLSZ 2022-ben csatlakozott a projekthez, az első képzést is ugyanabban az évben tartották meg.

A projekt keretében az óvodapedagógusok, edzők a Disney mesék feldolgozásával született négy tankönyv segítségével igyekeznek megszerettetni a mozgást, a sportot, a focit a gyerekekkel.  A könyvek olyan népszerű Disney-mesék, mint a Jégvarázs 2, a Hihetetlen család 2, a Moana, és az Encanto  főhőseinek „közreműködésével” segítenek kapcsolatot kialakítani a gyermekek és a futball között.

A februári képzés célja megismertetni az UEFA Playmakers programot új foglalkozásvezetőkkel (óvoda pedagógusok, akadémiák edzői stb.), akiknek az első két könyv megismerése kerül a képzés fókuszába. A képzés elméleti és  gyakorlati foglalkozását egyaránt Győrfi Péter a Bozsik Intézmény program vezetője irányítja.

A projekt szervezésében - a Grassroots osztály közreműködésével - a szövetség női szakága vesz részt, illetve a projekt megvalósításáért a Sportigazgatóság sportszervezője, Kósza Lilla felel. A kétnapos program folytatására február 23-án kerül sor.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS