Óvodásoktól a veteránokig mindenki futballozott a Grassroots Weeken

2021. szeptember. 29., 08:48   |    

Óvodásoktól a veteránokig mindenki futballozott a Grassroots Weeken

A szabadidős labdarúgás ünnepe alkalmából egy héten keresztül az ország különböző pontjain szerveztek labdarúgó-tornákat az amatőr futballistáknak.

Nemzetközi veterán találkozó zárta le az az UEFA Grassroots Week rendezvénysorozatát Magyarországon.

A pécsi programon nyolc csapat vett részt, köztük öt magyar együttessel. A másik három csapat Dunaszerdahelyről, Eszékről és Lendváról érkezett.

A veterán labdarúgó találkozón közel 100 fő, 60 éven felüli játékos futballozott szeptember végén. Igazi nyári időben izgalmas mérkőzéseket játszottak egymással. A nap végén kellemesen elfáradva, nagyon jó hangulatban fogyasztották el az ebédet. A rendezvényt a mérkőzések szünetében táncbemutató és ügyességi feladatok színesítették.

Az egyhetes programsorozat alatt további hat veterántornát rendeztek Kaposváron, Lentiben, Dunaharasztiban, Dabason, Várpalotán, illetve Budatétényen.

A Grassroots Week alatt megyei Bozsik-tornákat is szerveztek. Somogy megyében, Kaposváron 9 óvoda, közel 100 kisgyerek részvételével rendeztek fesztivált az Intézményi-program keretében. Heves megyében két korcsoportban 7-7 iskola fiú tanulói futballoztak, illetve Ostoroson 5 iskola lányai is részt vettek a futballfesztiválon közel 200 játékossal. Győr-Moson-Sopron megyében a Győrújbaráti SE létesítményén rendezték a helyi általános iskola alsósainak bajnokságát. Az egész délelőttön át tartó eseményen 13 csapat mintegy 100 játékosa, fiúk és lányok vegyesen vettek részt.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS